Free songs
ss1 ss2 ss3 ss4

MISIJA I VIZIJA

 

Misija

Naša misija je da aktivno delujemo u svim sverama društva, kako bi život i zdravlje dece bili što sigurniji. NJihova bezbednost je na prvom mestu za nas koji učestvujemo u radu Centra, ali želimo da i drugi postanu svesni svakodnevnih opasnosti kojima su deca kao najranjiviji deo populacije izložena.

Mi težimo:

  • da svako dete uživa u bezbednom i zdravom okruženju
  • da zakoni i standardi Republike Srbije koji se tiču bezbednosti dece budu prilagođeni i u skladu sa zakonskom regulativom Evropske unije
  • da se ustanovi sistem odgovornosti za ugrožavanje bezbednosti dece
  • da putem jedinstvenog sistema na nivou države vodi evidencija o nesrećama, povredam i smrtnim slučajevima dece.

 

Vizija

Mi smo prva i za sada jedina organizacija u Republici Srbiji koja brine o bezbednosti dece na svim poljima njihove aktivnosti, rasta i razvoja. Unapređivanje i promosvisanje bezbednosti i sprečavanje nesreća u školama, vrtićima, u saobraćaju, u kući, na javnim prostorima i unutar javnih objekata, su samo deo naših aktivnosti koje planiramo da razvijamo i dopunjavamo tokom svog rada u narednom periodu.

Organizovanje aktivnosti u cilju osposobljavanja pojedinaca i institucija za praćenje i ocenjivanje bezbednosnog stanja sredine, opreme i objekata, kao i javno zalaganje za unapređenje sistema odgovornosti za zanemarivanje i ugrožavanje bezbednosti dece su prioriteti kojima težimo.

Centar za sprečavanje nesreća je član je Britanskog kraljevskog udruženja za prevenciju nesreća (The Royal Society for the Prevention of Accidents (RoSPA)) i Evropske asocijacije za sprečavanje povreda i promociju bezbednosti (European Association for Injury Prevention and Safety Promotion (EuroSafe)).

Uros_Brzakovic
Predsednik
Uroš Brzaković
drdragan
Podpredsednik
Dr Darko Milovanović

u igri 1

U igri

bezbednost dece na javnim igralištima i tokom igre

edukacija 2

Edukacija

upoznavanje sa merama bezbednosti i procenom rizika

na vodi 3

Na vodi

bezbednost dece na vodenim površinama i tokom odmora

preventiva 2

Preventiva

nasilje alkoholizam droga

saobracaj 1

Saobraćaju

informacije za roditelje i osobe koje rade sa decom

kod kuce 2

U kući

bezbednost dece u dvorištu, kući, stanu, rizična mesta i oprema

r_logo